dinsdag 18 februari 2014

Open Schotland - Succesvol en leerzaam Glasgow

Afgelopen weekend vertrokken Martin Jongejan, Raymond van den Ende en Rick Hofstra richting Glasgow, Schotland voor het Scottish Open. Mede door de zeer gastvrije Schot George D. Harris bleek het een zeer aangenaam, plezierig en succesvol weekend. De beste man heeft de jongens opgehaald van het vliegveld, bracht ze waar ze naar toe wilden en zorgden voor een net hotelverblijf, waar er zelfs speciaal voor de Flakkee (Friesland) Darts on Tour team twee dartbanen werden neergezet.
"Special thanks will go out to George, his family and his friends!! Martin, Raymond and Rick really had a fun and successful weekend thanks to you guys!!".
Op zaterdag werd het singletoernooi (+/- 1500 inschrijvingen) gespeeld totdat de bordfinales gespeeld waren en dit gebeurde in twee sessies, dit omdat de lokatie niet alle wedstrijden tegelijk aan kon. Op zondag zou men starten met het koppeltoernooi en ging men verder vanaf de laatste 64 van het singletoernooi. Martin en Rick speelden zaterdag in de ochtend-middagsessie en Raymond in de middag-avondsessie. Martin speelde in groep 4 en won achtereenvolgens van Andy Shepherd (3-0), Brian Cocker (3-0), Anthony Urmston-Toft (3-2), Darren Walls (3-2) en Jason Kempster (3-1) om zich zo te kwalificeren voor de volgende dag. Rick had het wat makkelijker in groep 24 en won achtereenvolgens van Mick Meaney (3-0), Glen Millar (3-0), Stuart Robertson (3-0), Martin Taylor (3-0) en Colin Hamilton (3-0), en wist zich dan ook te kwalificeren voor de zondag. Voor Raymond verliep het allemaal wat minder, want in de eerste ronde verloor hij al met 0-3 van een ontketende Jeffrey de Graaf.
www.nieuwtech.infowww.kitvoegen.nl
Op zondag werd er gestart met het koppeltoernooi (+/- 250 inschrijvingen) en koppelde Raymond wederom met onze Letse vriend Madars Razma en Martin samen met Rick. Raymond en Madars speelden sterk en wisten te winnen van Hall/Templeman (3-0), Simpson/Graham (3-1) en Brown/McLeish (3-1) voordat ze bij de laatste 32 verloren van het sterke Engelse koppel Hope/Williams. Martin en Rick bleken beiden in vorm en dat was dan ook te zien aan de uitslagen, zo werd er gewonnen van Van der Zande/Stokman (3-1), Watt/McCosh (3-2) en Ingimarsson/Egilsson (3-1). Bij de laatste 32 wachtte Gary Stafford en Garry Thompson voor het Flakkees-Friese koppel, dit bleek een uitstekende wedstrijd en werd met 3-1 gewonnen door Martin en Rick. Bij de laatste 16 moesten ze het opnemen tegen Tim Hope en Ricky Williams, die eerder te sterk waren voor Raymond en Madars. Ook deze Engelsen werden geknipt en geschoren (3-1) door Martin en Rick en zo werd de kwartfinale bereikt. In deze kwartfinale moesten ze het opnemen tegen het laatst overgebleven Schotse koppel. Craig Baxter en Alan Soutar zijn beiden Schotse internationals en hadden (begrijpelijk) een grote groep Schotse supporters achter zich staan. Toch bleven Martin en Rick koelbloedig en was er zelfs een 2-1 voorsprong dankzij een nette 76 finish van Rick. Er waren zelfs wedstrijdpijlen bij 2-1 en 2-2, maar allen werden niet benut waardoor de Schotten toch door gingen naar de halvefinale. Al met al een mooie prestatie van Martin en Rick, die voor het eerst samen koppelden.
Nadat het koppeltoernooi zo goed als afgelopen was ging men verder met het restant van het singletoernooi. Martin moest het bij de laatste 64 opnemen tegen de Engelsman Carl Sneyd en deze wedstrijd bleek een kraker. Bij 1-1 weet de Engelsman drie maal een 13-darter te noteren en bleek het sprookje uit voor de Bommelaar. Toch is Martin tevreden over zijn prestaties van dit weekend en kan hier weer verder opbouwen met het oog op de komende internationale toernooien.

Rick nam het bij de laatste 64 op tegen de altijd lastige Dave Prins en dit bleek dan ook wel, want de wedstrijd werd pas in de laatste leg (4-3) beslist door de Fries. Daarna wachtte bij de laatste 32 Kjelvik-ploeggenoot Mark Oosterhuis en dit bleek ook nog niet zo'n gemakkelijk opgave, want Oosterhuis verkocht zijn huid duur in deze wedstrijd. Toch wist Rick bij een 2-2 stand toe te slaan en wist een plaats bij de laatste 16 veilig te stellen. In deze ronde moest hij het opnemen tegen meermalig wereldkampioen Martin Adams. Rick speelde gewoon zijn spelletje, maar kwam te kort tegen de Engelsman en verloor uiteindelijk met 1-4.

Er werden dus weer de nodige BDO en Zuiderduin Masters punten gepakt door Martin en Rick, en dat is toch waar de jongens mee bezig zijn op deze internationale toernooien. Al met al was een mooi toernooi voor de jongens, ook voor Raymond, al liep het allemaal wat minder in het singletoernooi.
Volgend grote toernooi voor het FDOT-team zal zijn het Hal Open Darts in Venray, die gehouden wordt op 22 en 23 maart 2014. Ook hier zijn er weer punten te verdienen voor de BDO en voor de Zuiderduin Masters.
www.dartshopkattestaart.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten