dinsdag 29 januari 2013

Dutch Open 2013 - Loting


Komende vrijdag vertrekken de heren van Flakkeedarts on Tour richting Veldhoven voor de Dutch Open. Dit is één van de grootste en zwaarste toernooien op de kalender en op vrijdag start men met een koppeltoernooi, op zaterdag het singletoernooi en op zondag worden de finales gespeeld.

Alleen Martin en Sander zullen deelnemen aan het toernooi. John zal zich dit toernooi focussen op het managen, Marco fungeert als scheidsrechter op dit evenement en Roy heeft besloten deze editie niet te gaan.

Martin zal op vrijdag gaan koppelen met Remco Schilperoord en staan op sheet 12 (bord 45 t/m 48). Ze zullen het in de eerste ronde op moeten nemen tegen de gebroeders Schellekens uit de regio Tilburg. Andere bekendere namen in het sheet zijn: Dennie Noppert / Patrick Wielenga, Mark Oosterhuis / Berry Ortse en Bjorn Fransen / Alex Hollander. Maar hier valt zeker wat te halen voor de jongens.

Sander koppelt met Ben Naaktgeboren en staan op sheet 2 (bord 5 t/m 8). Ze treffen daar meteen het koppel Tom Grevink / Eelco Essers. Zeker een zware tegenstander voor de jongens, maar je kan ze maar alvast gehad hebben. Andere bekende namen in het sheet zijn: Ruben Schilperoord / Patrick v.d. Boogaard, Ahmad Ahmaddy / Stephan Gerritsen en Joey ten Berge / Mike Zuydwijk.

In het singletoernooi is Martin te vinden op bord 17 en zal het de eerste ronde op moeten nemen tegen Zweeds talent Edwin Torbjörnsson. Verder is er nog één zware tegenstander op het bord, de Engelsman Peter Mitchell. Mitchell heeft voornamelijk goede resultaten neergezet in 2011, maar blijft een gevaarlijke tegenstander.

Sander treft op bord 52 de Amsterdammer Youri van Dreumel. Dit moet te doen zijn voor de Sommelsdijker. De zwaardere tegenstanders zien we iets verder in het schema, daar zien we Kris Boer, Gerard Klijn en de Engelsman Tom McGurn.

Uiteraard hopen we weer op het nodige resultaat van Martin, zeker na het geweldige optreden van afgelopen weekend. Maar zoals men weet is de Dutch Open een toernooi op zich en moet je de juiste balans weten te vinden om tot resultaten te komen.

1 opmerking: