dinsdag 8 april 2014

FDOT-team moet zich even herpakken!!!

De laatste weken zijn er weer heel wat toernooien geweest, helaas moeten we constateren dat het internationaal een beetje tegenviel, maar dat er regionaal goed gepresteerd werd door het FDOT-team.

We kunnen hoog en laag springen over het resultaat op het Hal Darts Open in Venray, maar het is nou eenmaal gebeurd. Martin Jongejan kon geen potten breken en verloor in de eerste ronde van het singletoernooi en ook in het koppeltoernooi werd er samen met Michel van Roon in de eerste ronde verloren. Raymond van den Ende wist nog wel op voorsprong te komen in zijn eerste ronde partij van het singletoernooi tegen Danny Schellekens, maar mentaal brak er wat in zijn hoofd en ook Raymond verloor in de eerste ronde. John Lokken behaalde nog de laatste 32 van het koppeltoernooi samen met de Zwitser Thomas Junghans, maar ook hier zat er veel meer in maar kwam het er niet uit.
www.kitvoegen.nl
Roy Moerenhout had begin van dit seizoen een doel voor ogen en dat was kwalificeren voor de Champions League of Darts. We moeten helaas concluderen dat Roy niet alles eruit heeft gehaald en hiermee stelt hij zichzelf dan ook teleur. Met nog één toernooi te gaan op de Rijnmond Ranking bevindt hij zich nu op de vierde plaats en het maximale wat hij er nu nog uit kan halen is de derde plaats. Dit zal hij dan moeten doen op zondag 13 april in Havenzicht te Ridderkerk.
www.nieuwtech.info
Sander van Oostenbrugge zijn prestaties waren niet om over naar huis te schrijven op de Flakkeese Darts Ranking. Het doel was om te strijden voor de titel, maar met nog twee toernooien te gaan moeten we concluderen dat het niet goed genoeg was dit seizoen. Sander bevindt zich op de gedeelde zesde plaats (samen met Roy) met een verschil van 42 punten op de lijstaanvoerder, Arto in 't Veld.
www.magicdarts.nl
Daarentegen ging het wel goed op de ééndaagse toernooien voor de FDOT-spelers. Op 15 maart werd het Kika-toernooi gespeeld in Achthuizen en daar werd er goed gepresteerd door de mannen. Natuurlijk stond het goede doel voorop, maar dat neemt niet weg dat een ieder wou presteren deze dag. Martin Jongejan zou uiteindelijk het singletoernooi winnen, dit door Justin Schilperoord in de finale te verslaan. Raymond van den Ende werd derde en John Lokken wist tweede te worden in de verliezersronde. Het koppeltoernooi werd gewonnen door de Belgen Dirk Beni en Freddy Claessens, dit tegen Roy Moerenhout en Raymond van den Ende in de finale. Marco Meijer en John Lokken wisten de derde plaats te bemachtigen.
www.cosmodarts.com
Dan was er nog het Darts4life teamtoernooi georganiseerd door Marco Voss in Rozenburg. Onder de naam Magic Masters wisten Martin Jongejan, Raymond van den Ende, Roy Moerenhout, Leonard Veringmeier, Jan Melissant en Gerard van Eck het overall klassement te winnen.
Marco Meijer was de laatste weken ook weer flink druk. Zo was hij scheidsrechter op de Six Nations Cup in Five (Schotland), waar hij een ongelooflijk sterk Engels team zag. Tevens deed hij de finales callen op het Open Roden (vlakbij Groningen) en op het laatste NDB-toernooi in de Grolsch Veste te Enschede. Maar één van de leukste dingen die Marco heeft mogen doen, is het callen op de Allstars of Darts II in Steenwijk. Op dit demonstratie-toernooi nemen topdarters het tegen elkaar op en ook deze tweede editie van dit toernooi was een succes. Zo waren Raymond van Barneveld, Co Stompé, Ted Hankey, Andy Fordham, Peter Manley, Rick Hofstra, Danny Noppert, Jan Dekker en nog enkele anderen van de partij. Samen met Jacques Nieuwlaat, Stuart Clark en Jaimie Fambach behoorde Marco tot het scheidsrechtersteam en verliep alles gezellig en op rolletjes.... Voor een ieder die een gezellig dagje uit willen, dan is dit zeker een aanrader want ook volgend jaar wordt er weer een editie gehouden van de Allstars of Darts.
 
Komend weekend vertrekken Marco Meijer, Martin Jongejan en Raymond van den Ende naar Bochum voor het Open Duitsland. Dit jaar is het een tweedaags toernooi, waar er tweemaal een singletoernooi gespeeld zal worden. Uiteraard zijn er ook hier weer punten te verdienen voor de BDO, ZDM en WDF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten