dinsdag 18 februari 2014

Dutch Open - niet het gewenste resultaat

Dit jaar werd het Dutch Open in Assen gehouden en ook daar was het weer een dolle boel, met een heleboel deelnemers en supporters. Natuurlijk is het een nieuwe lokatie en zijn er fouten gemaakt door de Nederlandse Darts Bond (dit zullen ze natuurlijk ten alle tijden ontkennen), maar al met al mag er toch gesproken worden over een zo goed als geslaagd toernooi.

Op vrijdag werd het koppeltoernooi afgewerkt en waren het Martin Jongejan en Remco Schilperoord, die net als het jaar daarvoor uitstekend speelden. Bij de laatste 32 speelden de heren op de tribunebanen tegen Scott Waites en Martin Atkins. Het bleek een uitermate spannende partij die helaas voor de FDOT-spelers beslist werd door de Engelsen in de laatste leg, 2-3. Toch een uitstekende prestatie van de jongens. Voor Raymond van den Ende en Madars Razma bleek de laatste 64 het einstation, dit nadat ze met 1-3 verloren van het Engelse koppel Tim Hope / Ricky Williams. Voor de FDOT-spelers John Lokken (samen met Mark Oosterhuis) en Roy Moerenhout (samen met Darius Labanauskas) eindigde het toernooi in de tweede ronde, wat duidelijk te vroeg is als men ziet men wie er gekoppeld wordt. Voor Sander van Oostenbrugge (samen met Peter Meijer) stopte het al in de eerste ronde.
www.kitvoegen.nlwww.nieuwtech.info
Op zaterdag werd het singletoernooi (meer dan 2000 deelnemers) gespeeld tot en met de laatste 64, dit aangezien het toernooi op zondag weer verder ging. Op deze zaterdag was het duidelijk de dag van Raymond van den Ende. De door Cosmodarts gesponsorde FDOT-speler versloeg achtereenvolgens Harm Brunner (3-0), Frank Andringa (3-2), David Vancuyk (3-0), Nederlands international Remon Hurrebrink (3-1) en Bobby Valies (3-2), om zo zijn sheetfinale te spelen (laatste 128) tegen Davy van der Zande. Deze partij bleek een thriller dit omdat beide spelers zeker aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk was het toch Van der Zande die de beslissende leg wist te winnen, maar het toernooi bleek zeker een opsteker voor de Hellevoeter Van den Ende. Er kan weer positief vooruit gekeken worden de komende maanden.

 
Martin Jongejan had te maken met een uitermate sterke sheet, maar langzaam aan zien we het niveau van Jongejan weer stijgen en dat bleek ook wel uit de uitslagen. Zo werd er achtereenvolgens gewonnen van Fred Burger (3-0) en Bert Stavast (3-2) en wachtte Martin Atkins. Jongejan kon daar niet meer zijn niveau laten zien en verloor met duidelijke cijfer (0-3) van de Engelsman bij de laatste 256. Atkins zou overigens een ronde later verliezen van een ontketende James Hurrell, die ook de laatste 64 zou halen. Roy Moerenhout behaalde ook de laatste 256, hij wist namelijk niet langs Paul Boulton te komen. Eerder was Roy wel te sterk voor Raymond Brink (3-1) en Gertjan Lohman (3-2). Voor Remco Schilperoord en Sander van Oostenbrugge bleek de eerste ronde het eindstation. Beide spelers kwamen niet in hun ritme en dan weet je dat het werkdarts wordt, ipv gewoon vloeiend darten.
 
Marco Meijer was natuurlijk weer scheidsrechter op het grootste internationale vloertoernooi van de wereld. Hij deed weer uitstekend werk en wij zijn dan ook trots dat hij de beste Nederlandse scheidsrechter is. Zo is hij ook weer uitgenodigd als scheidsrechter op het BDO Daily Mirror World Trophy in Blackpool, Engeland en de Six Nations Cup in Schotland.
"Marco, ga zo lekker door!!! Weet dat het FDOT-team altijd achter je staat!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten