dinsdag 1 oktober 2013

Succesvol Luxemburg & Moerenhout presteert op Rijnmond Ranking

 
Open Luxemburg 2013
Afgelopen weekend vertrokken Martin Jongejan, Raymond van den Ende, Marco Meijer, Remco Schilperoord en John Lokken richting Clervaux, voor het Open Luxemburg. Daar aangekomen was het weer een gezellige bedoeling en werd er begonnen met warmdraaien. Voor John Lokken bleek de tweede ronde het eindstation, dit ondanks zijn goede spel tegen Belgisch international Stefaan Deprez. Voor Remco Schilperoord verliep het ook niet al te soepel en moest ook hij genoegen nemen met een uitschakeling in zijn tweede wedstrijd.
De door Cosmodarts gesponsorde Raymond van den Ende speelde met vlagen weer uitstekend en wist de laatste 32 van het toernooi te bereiken. Daar aangekomen kwam hij een sterke Matthew Medhurst tegen en werd er verloren met 0-4. Martin Jongejan komt de laatste weken langzaam aan in vorm en dat liet hij ook deze dag in Luxemburg weer zien. De door Kitvoegen.nl en Deltarent gesponsorde Jongejan versloeg bij de laatste 32 Mark Oosterhuis en moest het bij de laatste 16 opnemen tegen de Engelsman Tom Gregory. Ondanks dat Jongejan kansen kreeg tegen Gregory, werden ze helaas niet benut en moest Jongejan genoegen nemen met een gedeelde negende plaats. Toch werden deze dag de eerste punten van het seizoen gepakt voor de Zuiderduin Masters 2014 voor zowel Jongejan als voor Van den Ende. Jongejan verdiende twaalf punten en Van den Ende tien punten.

Rijnmond Ranking 13-14
Zoals in eerder bericht gezegd heeft Roy Moerenhout dit seizoen slechts één doelstelling en dat is proberen een CLOD-ticket te verdienen. Het eerste toernooi van de Rijnmond Ranking werd gespeeld in Dartcentrum de Walrus te Dordrecht en daar wachtte een deelnemersveld van 43 spelers op een gezellige sportieve dag. Moerenhout liet vandaag zien in goede vorm te zijn en wist o.a. regionale toppers als Wesley Plaisier en Freddy de Geus te verslaan. In de finale hield het op voor Moerenhout, hij verloor hier van Alex den Breejen.

Flakkeese Ranking 13-14
FDOT-speler Sander van Oostenbrugge nam deel aan het eerste toernooi van de Flakkeese Ranking, die gehouden werd in de Gouden Leeuw te Melissant. Helaas voor Sander wist hij de poulefase niet door te komen en moest hij genoegen nemen met de verliezersronde. Daar wist hij de finale te winnen te halen en te winnen van Rien Kievit met 3-0. Het toernooi werd overigens gewonnen door good-old Frans Wolfert, die in de finale te sterk was voor FDF-voorzitter Arto in 't Veld.

 
 

2 opmerkingen: