zondag 20 oktober 2013

Winmau World Masters & Tops of Ghent

Winmau World Masters & Lakeside Qualifiers
Zoals in eerdere berichten vermeldt vertrokken Martin Jongejan, Marco Meijer en John Lokken richting Hull voor de Winmau World Masters en de Lakeside Qualifiers. Na een hele gezellige avond op de boot richting Hull en een vrije dag, mocht Jongejan de eerste dag Lakeside Qualifiers spelen in de Hull Bonus Arena naast het voetbalstadion van Hull City. In de eerste ronde mocht Jongejan het opnemen tegen Geoff Mauger uit Jersey en deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen met 2-0 in sets. De ronde daarop wachtte goede vriend Michel van der Horst en die raakte werkelijk alles wat hij wilde raken. In deze tweede ronde hield het dan ook op voor Jongejan, dit aangezien hij niet de triples wist te raken die hij eerder wel wist te raken.
De dag daarop werden de voorrondes gespeeld van de Winmau World Masters en het mag gezegd worden: Jongejan was gebrand om te knallen deze dag. In de eerste ronde moest Jongejan het opnemen tegen countyspeler John Burgess. Jongejan wist overtuigend de eerste twee sets te pakken, maar daarna knakte er iets bij de man uit Den Bommel en werd een 2-0 voorsprong langzaam een 2-2 gelijkspel in sets. In de laatste set kon Jongejan niet overtuigen en ondanks kansen werd deze wedstrijd verloren met 2-3 in sets. Hier zat zeker meer in, maar het blokkeerde op een bepaalde manier. Neemt niet weg dat het een geweldige ervaring was voor Martin Jongejan en dat hij zeker iets geleerd heeft van deze geweldige reis. Het doel voor het nieuwe seizoen is dan ook duidelijk: kwalificeren voor de Winmau World Masters, want Jongejan heeft duidelijk nog wat recht te zetten op dit toernooi.
Marco Meijer deed overigens weer puike werk op het podium van de Winmau World Masters. Wederom mocht hij een finale van een groot toernooi callen en dat is duidelijk iets om trots op te zijn.
 
Tops of Ghent
Gisteren vertrokken Marco Meijer, Remco Schilperoord, Raymond van den Ende en Martin Jongejan richting het Tops of Ghent, het eerste BDO-toernooi van het nieuwe seizoen. Voor Van den Ende hield het helaas op in de eerste ronde, het was vandaag gewoon niet goed genoeg en werd er met 2-4 verloren van Fabian de Lange. Jongejan en Schilperoord wisten beide overtuigend hun eerste wedstrijd te winnen, maar ook zij moesten vroegtijdig het toernooi verlaten. In de tweede ronde werd Jongejan met 1-4 verslagen door Björn Fransen en Schilperoord werd met 0-4 verslagen door Jeffrey de Zwaan.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten