maandag 9 september 2013

Helaas de Franse slag in Frankrijk


Een verlaat verslag van het Open Frankrijk, dit aangezien het management geveld is door een hardnekkig virus. Vorige week vertrok het gehele team richting Bray-Dunes voor het Open Frankrijk. Alleen Marco was ditmaal niet aanwezig, dit omdat hij verplichtingen had op de Champions League of Darts. Het FDOT-team bestond ditmaal uit: Martin Jongejan, John Lokken, Raymond van den Ende, Roy Moerenhout, Remco Schilperoord, Sander van Oostenbrugge en begeleider Paul van den Ende.

Vroeg in de ochtend werd er vertrokken vanaf Flakkee en werd er tussendoor nog het een en ander genuttigd bij de beruchte benzinepomp in België. Zoals altijd werd er weer een hoop gelachen, gedanst, gezongen en gedold (SvO was natuurlijk weer ons slachtoffer). Ruim op tijd kwamen we aan in Frankrijk en werd er druk begonnen met warmdraaien en socializen voordat het toernooi begon.

Nu zijn we op Goeree-Overflakkee en in de regio Rijnmond heel wat lokaties tegen gekomen waar de banen niet in orde waren of dat de verlichting minimaal was, maar de Franse dartbond heeft ons een nieuw inzicht gegeven op dit vlak. We kunnen lang en kort over dit geval praten (Pro SFB borden, een spotje van 40W die op half tien hing etc.), maar iedereen had er last van en dus moesten we er maar het beste van maken.

Raymond liep vandaag voor het eerst met zijn sponsor Cosmodarts op zijn shirt en of het nu dit was of dat het was omdat hij een week op vakantie was geweest, maar het liep in ieder geval totaal niet deze dag. De Fransman Jean-Francois Gonce kon heus een pijltje gooien, maar Raymond zou hier gewoonlijk geen moeite mee moeten hebben en werd er helaas met 1-3 verloren in de eerste ronde.

Sander mocht het in de eerste ronde opnemen tegen de Engelsman Mike Street. Street speelde zeer sterk en ondanks dat Sander diverse kansen kreeg werd er helaas met 0-3 verloren van de Engelsman.

Martin was vandaag niet in grootse vorm, maar wist toch zijn eerste wedstrijd te winnen van Jerome Lepatron met 3-1. In de tweede ronde wachtte voormalig wereldkampioen John Walton. Walton was in eerste instantie geschrokken dat hij nu al tegen Martin moest, zo zie je maar dat de man uit Den Bommel in de gaten wordt gehouden. Helaas voor Martin vielen de darts ditmaal te weinig in de tripel en liep het bij Walton wel. Martin moest ditmaal genoegen nemen met een 1-3 verlies in de tweede ronde.

Remco gaf de Fransman Jonathan Le Gaillant dartles in de eerste ronde en werd dan ook met 3-0 afgeserveerd. In de tweede ronde wachtte echter Engelsman Paul Boulton en die was toch uit andere hout gesneden. Remco kreeg wel degelijk kansen, maar ook hij moest genoegen nemen met een 1-3 verlies in de tweede ronde.

Roy speelde uitermate sterk deze dag en dat mag ook weleens een keer gezegd worden. In de eerste ronde werd er met 3-0 gewonnen van Brusselaar David van der Bergh en in de tweede ronde werd de Fransman Philippe Deherripon met dezelfde cijfers gepakt. Bij de laatste 64 werd Garry Thompson de tegenstander van Roy en waar het zo goed ging in de eerste twee rondes, daar was het nu afzien. Roy speelde zeker niet slecht in deze wedstrijd, maar werden de kansen niet benut. Resultaat dat er met de volle cijfers verloren werd van de Engelsman.

John was ook vandaag weer in goede vorm en wist net als Roy zijn eerste twee wedstrijden te winnen. Hij deed dit tegen de Fransen Arnaud Petrel (3-1) en Eric Cerisier (3-1). Bij de laatste 64 moest John het opnemen tegen de nummer 10 van de BDO-ranking, Geert de Vos. Beide heren kennen mekaar en beiden wisten dan ook dat ze aan de bak moesten. John speelde dan ook een solide wedstrijd, maar bij een 1-2 achterstand werden er teveel risico's genomen, waardoor hij uiteindelijk verloor met 1-3 van de Belg.

Komend toernooi wordt het Open Luxemburg, die gehouden wordt op zondag 29 september 2013.

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten