donderdag 19 september 2013

Baltic Cup 2013 prooi voor Flakkeedarts on Tour spelers

Afgelopen weekend vertrokken Martin Jongejan, Raymond van den Ende en de nog altijd beroerd voelende John Lokken richting Trakai in Litouwen voor de Baltic Cup 2013. Al tweemaal eerder nam het FDOT-team deel aan dit geweldige toernooi in de Baltische staten, maar dit jaar was er voor het eerst succes. Het team werd ditmaal aangevuld met Lets kampioen Madars Razma en de Finse dames Maret Liiri en Kirsi Viinikainen. Door de vele nationaliteiten in het team werd het team Continental United genoemd en zij boekten groot succes in het Trasalis Hotel.

De sfeer op dit toernooi is niet te vergelijken met andere toernooien, het onderling respect is erg groot en de mensen zijn dan ook gemeend blij dat je aanwezig bent op hun toernooi. Dankzij de goede band die we de laatste jaren gecreeërd hebben met de Litouwers en de Letten mogen wij als enige Nederlanders deelnemen als team en het werd dan ook tijd dat er eens echt succes geboekt werd. Dit gebeurde dan ook, want de Finse dames begonnen al met de medaille-regen. Zij wonnen het teamevent, het koppeltoernooi en werden eerste en tweede in de singles. Daar werd het eerste grote gat op de concurrentie al gecreeërd.
De heren begonnen op zaterdagochtend met het singletoernooi en zouden aan het begin van de avond beginnen met het teamevent (roundrobins). In de singles liep het voor John allemaal wat minder, nog altijd ligt verzwakt door de enkele weken ziekte verloor hij in de tweede ronde en nam daarna dan ook de tijd om te rusten, tenslotte moest er 's avonds weer gespeeld worden. Raymond en Madars speelden beiden een sterk toernooi en behaalden vrij eenvoudig de kwartfinales. Raymond moest het daar opnemen tegen de altijd lastige Litouwer Darius Labanauskas. Labanauskas speelde sterk en wist 1-4 te winnen van de FDOT-speler. Toch een mooie prestatie van Raymond, die zeker op de weg terug is. Madars speelde tegen de andere lastige Litouwer Arunas Ciplys. Madars speelde niet zijn beste spel en moest dan ook genoegen nemen met een 2-4 verlies. Martin daarentegen speelde enkele spannende wedstrijden zoals zijn kwartfinale wedstrijd tegen de Noorse international Stian Lyngfelt. Martin wist daar een 170 finish te noteren, maar kreeg de leg daarop haast een 164 terug, die net gemist werd op de bull. Martin had de beslissende leg nodig tegen de Noor, maar kwalificeerde zich voor de halvefinales na een 4-3 overwinning. In de halvefinale wachtte Darius Labanauskas voor de Bommelaar. Licht vermoeid en verhongerd ging Martin deze wedstrijd in, maar vielen ze niet meer op de juiste plek. Ondanks enkele kansen op de dubbel werd er verloren met 1-4 van de Litouws international.
's Avonds werd er gestart met het teamevent en daar waren de heren oppermachtig. De heren wonnen deze avond al hun wedstrijden en kwalificeerden zich voor de kwartfinales die op zondag vervolgd zouden worden. Op zondag begonnen de heren aan het koppeltoernooi en wat een succes werd er daar geboekt. John en Raymond speelde werkelijkwaar op karakter en verloren pas in de halvefinales van wederom Arunas Ciplys en Darius Labanauskas. Martin en Madars behaalden de finale en moesten het dus opnemen tegen het Litouwse koppel. Martin en Madars speelden al eens eerder als koppel samen op een toernooi, het was dan ook goed te zien dat het een goed geolied koppel is. In de finale versloegen zij de Litouwers met 4-1 en werd de eerste titel binnengehaald voor het Continental United team. Vervolgens werd er weer gestart met de kwartfinales van het teamevent. Het moet gezegd worden dat alle speler van het team sterk stonden te gooien en na overwinningen op Mazeikiai en de Teachers wachtte het Litouwse nationale team (Labanauskas, Ciplys, Sakys en Nagevicius) in de finale. Madars Razma was de enige die een punt wist te verliezen in de wedstrijd, want binnen no time was het 9-1 voor Continental United en werd ook deze titel gepakt. Dankzij deze resultaten van zowel de heren als de dames werd de overall titel van de Baltic Cup gewonnen door Continental United. Een prachtig resultaat en een geweldige ervaring voor de spelers van Flakkeedarts on Tour.
Bij deze willen we graag enkele mensen bedanken: Kirsi Viikainen, Maret Liiri en Madars Razma voor hun geweldige inzet en gezelligheid. Darius en Eglute haalden ons op van het vliegveld bedankt daarvoor. Onze vrienden van het Litouwse nationale team, de organisatie voor een geweldig toernooi, sponsors Deltarent en Kitvoegen.nl die het mogelijk maken dat wij naar Litouwen konden, Paul van den Ende voor het beschikbaar stellen van zijn wagen zodat wij naar Dortmund konden en natuurlijk al die anderen Baltische en Noorse spelers waarmee we een gezellig weekend hebben beleefd.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten