dinsdag 26 november 2013

Czech Open en Sunparks Masters - Wat een ervaring!!!

Afgelopen weekend was er één vol met darts en gezelligheid, zoals het ook hoort op dit soort evenementen. Marco Meijer genoot weer van een mooi weekend op de Sunparks Masters in Mol, dit terwijl er ook een flinke FDOT-delegatie in Praag was voor het Open Tsjechië.

Op vrijdag vertrokken Martin Jongejan, John Lokken en Sander van Oostenbrugge samen met Rick Hofstra en Ron Meulenkamp met de Kjelvik-bus richting Praag voor het Open Tsjechië. Datzelfde deden Roy Moerenhout en Raymond van den Ende ook, maar dan met de Voorne-Putten delegatie. Begin van de avond kwamen de heren aan in het Pyramida Hotel en nam de één deel aan het warmingup toernooi en de ander genoot van een drankje met bekenden/vrienden.
Op zaterdagochtend werden de singles gespeeld van het Open Tsjechië. Voor Sander van Oostenbrugge hield het op in de eerste ronde, dit door verlies op de Oostenrijker Leo Nurnberger. Roy Moerenhout wist zijn eerste wedstrijd wel te winnen van de Noor Kristian Hansen, maar ondanks een zeer goede en spannende partij werd er in de tweede ronde verloren van de geplaatste Garry Thompson (3-4). Raymond van den Ende behaalde de derde ronde na winstpartijen op de Litouwer Egidijus Vaikutis en de Noor Jorn Morsen. In deze derde ronde liep het allemaal niet soepel tegen de Litouwer Darius Labanauskas en werd er verloren bij de laatste 128 van het toernooi. Voor John Lokken hield het ook op bij de laatste 128, dit omdat hij geen vuist kon maken tegen FDOT-collega Martin Jongejan. Lokken was hiervoor wel verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Welsman Dale Hughes en de Nederlander Onny de Queljoe. Martin Jongejan dus nog altijd in het toernooi namens Flakkeedarts on Tour. Jongejan was deze dag als 18e geplaatst en had dus een bye in de eerste ronde, daarna werd er gewonnen van de Tsjech Marian Labik en John Lokken. Bij de laatste 64 van het toernooi wachtte de sterke Tsjech Stefan Lutisan. Het bleek een ware kraker, waar beide spelers hun triples niet echt wisten te vinden, bij een 3-3 stand was het uiteindelijk de Tsjech die sterker op de dubbel was. De reisgenoten van Martin, John en Sander deden het beter deze dag. Ron Meulenkamp werd bij de laatste zestien uitgeschakeld door Darryll Fitton en Rick Hofstra verloor in de kwartfinale van de Deen Vladimir Andersen. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Scott Waites, dit door in de finale te winnen van Gary Robson.
www.kitvoegen.nl
Diezelfde avond vertrok de Kjelvik-bus richting Mol voor de Sunparks Masters, dit terwijl Roy Moerenhout en Raymond van den Ende de volgende dag nog deelnamen aan het koppeltoernooi in Praag. Op dit koppeltoernooi verliep het ook nu weer niet geheel volgens plan voor Moerenhout. Samen met Nigel Lloyd werd er in de tweede ronde verloren, ditmaal tegen de Schot Paul Coughlin en de Litouwer Darius Labanauskas. Raymond van den Ende deed het samen met de Let Madars Razma beter en werd zelfs de laatste zestien bereikt. Hierin werd verloren van de Turken Engin Kayaoglu en Eser Tekin.
www.dartshopkattestaart.nl
Op zondag zoals eerder gezegd de Sunparks Masters op vakantiepark Sunparks de Kempense Meren te Mol, België. Hier hield het voor John Lokken al in de eerste ronde op, dit omdat hij verloor van Berry Ortse. Mede door de vermoeidheid van het autorijden terug naar België, verliep het mentaal en fysiek niet en was het dan ook begrijpelijk dat hij verloor. Remco Schilperoord liet vandaag zien in goede vorm te zijn en speelde dan ook een sterk toernooi. Na overwinningen op Tony Martin (UK) 4-3, Dimitri Bruckenburg (Bel) 4-0 en Angelo Callens (Bel) 4-2 werd de laatste 64 bereikt en daar wachtte de Tilburger Sven van Dun. Van Dun liet zeer goed spel zien en Schilperoord kon hier dan ook weinig tegen doen. Zo werd er verloren met 0-4, maar werden wel de eerste BDO en Zuiderduin punten van het jaar binnengehaald door Schilperoord.
 
Ditzelfde deed ook Sander van Oostenbrugge, die zich vele malen beter voelde dan de dag hiervoor. Door overwinningen op Kenny Bergen (Bel) 4-1, Niels van Tol (Ned) 4-2 en Nick Paenen (Bel) 4-2 werd ook Van Oostenbrugge uitgeschakeld bij de laatste 64. Hier was Zuiderduin-qualifier Yordi Meeuwisse met 0-4 te sterk voor de Sommelsdijker.
 
Jongejan was weer ouderwets op dreef, al verliepen al zijn wedstrijden niet helemaal soepel. Er werd gewonnen van Erwin Kruidhof (Ned) 4-0, René de Hoog (Ned) 4-2, Steven Giebens (Bel) 4-0 en Dennis Piepers (Bel) 4-0, voordat hij het bij de laatste 32 op mocht nemen tegen de Belg Geert de Vos. Beiden speelden al meerdere malen tegen elkaar en altijd is deze wedstrijd zeer spannend te noemen. Ook ditmaal was het weer raak en werd het nodige publiek getrakteerd op een kraker. Beide spelers stonden een sterke wedstrijd te spelen en waren echt aan elkaar gewaagd. Er moest zelfs een beslissende leg gespeeld worden bij 3-3. Jongejan kreeg de kans op de overwinning, maar had dan 144 moeten finishen. Ondanks tweemaal triple twintig werd helaas het ijzer van de dubbel twaalf geraakt en was het De Vos die de wedstrijd wist te beslissen. Al met al was het een mooie wedstrijd en kan er weer vooruit gekeken worden door de man uit Den Bommel. Wederom deden de FDOT-reisgenoten het goed. Zo werd Rick Hofstra net als Jongejan uitgeschakeld bij de laatste 32 en Ron Meulenkamp behaalde de kwartfinale waar de Belg Geert de Vos te sterk bleek. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de altijd sympathieke Scott Mitchell, dit door Martin Adams te verslaan in de finale (zie foto boven).
 
Marco Meijer deed overigens weer uitstekend werk heel het weekend bij de Sunparks Masters. Telkens weer laat hij zien dat hij één van de beste mastercallers van het BDO-circuit is. Van 6 t/m 8 december is hij dan ook weer te bewonderen bij RTV Noord-Holland, dit omdat zij de live uitzendingen verzorgen bij de Zuiderduin Masters, die jaarlijks gespeeld worden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Wilt u ook eens een kijkje komen nemen op Nederlands enige tv-toernooi, neem dan een kijkje op www.zuiderduinmasters.nl voor informatie over de deelnemende spelers, maar ook voor kaarten en arrangementen.
We at least wanna thank a couple of people who we were with at the Czech Open and the Sunparks Masters. Thanks for a great weekend: Rick Hofstra and Ron Meulenkamp (for the great roadtrip), Freek Neppelenbroek (for using us the AFH-van), Miriam Stucki (for making John happy), all the other Swiss people who were in Prague, Mark Oosterhuis, Arjan de Waal, Ira van der Horst, Paul van den Ende, Madars Razma, Nigel Lloyd, the rest of the ODF-dartsplayers, Joey Rus Hartland, Jisse de Boer, Wesley van Holsteijn, Kitvoegen.nl, Dartshop Kattestaart, Cosmodarts, Deltarent and all the others who made this weekend an awesome one!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten