zondag 27 januari 2013

Jongejan pakt derde plaats op German Gold Cup


Gisteren werd de German Gold Cup gehouden in Bremen, Duitsland. De avond voor het toernooi bleven de jongens (Martin, John en Marco) overnachten bij Alan Norris in Heinoo en vertrokken ze de volgende ochtend met vol goede moed richting Duitsland. Roy moest zich afmelden voor het evenement, dit ivm persoonlijke zaken.

Ondanks dat de Engelsen niet aanwezig waren op dit toernooi, bleek het meer dan 300 tellende deelnemersveld een sterke. Zo zagen we o.a. Lakeside-deelnemers Jimmy Hendriks en Geert de Vos op de lijst staan, maar ook Nederlands kampioen Remco van Eijden, Tomas Seyler, Ron Meulenkamp en Rick Hofstra waren naar Bremen gekomen voor de punten en misschien wel de titel.

Martin en John hadden een goede zin deze dag en dit bleek dan ook wel dat beiden nog in het toernooi zaten bij de laatste 64. Martin won in deze ronde van de Nederlander Robin Mau Asam, maar voor John viel het doek in deze ronde. Hij verloor van de Oostenrijker Maik Langendorf (2-3), die een ronde eerder won van Remco van Eijden en later ook nog wist te winnen van Jeroen Geerdink.

Martin speelde een uitermate sterk toernooi en versloeg bij de laatste 32 de Duitser Steven Steneberg met 3-0 (met o.a. een 140 finish voor de wedstrijd) en bij de laatste 16 werd er in een zware wedstrijd gewonnen van de Duitser Marcel Rinkwitz (3-0). In de kwartfinale wachtte de Deen Vladimir Andersen, die drie jaar geleden nog deelnam aan de PDC World Cup of Darts en in 2010 de titel pakte van de German Gold Cup.

Deze wedstrijd kende het spelsysteem best of 3 sets, best of 3 legs per set en bleek een ware kraker. Een grote schare Deense en Duitse supporters stonden achter Andersen en slechts een handjevol Nederlanders achter Jongejan. Mede door het vervelende spel van de Deen moest Martin de eerste set uit handen geven (0-2), maar werd de tweede set binnengehaald door de Bommelaar (2-1). De laatste set kwam Martin meer in zijn spel en schakelde hij iets bij. Zo werd ook de beslissende set gepakt en stond hij in de halvefinale van de German Gold Cup.

Hier moest Martin het op gaan nemen tegen de Fries Rick Hofstra, die een uitmuntend toernooi stond te gooien. Hofstra stond ze in deze halvefinale beter te raken en kon Martin slechts één leg finishen in deze wedstrijd. Toch zal deze wedstrijd voor altijd in het geheugen blijven voor ons. Hofstra beslistte de wedstrijd met een 9-darter (180, 180 en 141) en toonde nogmaals zijn vorm waar hij in verkeerde deze dag. Hofstra zou uiteindelijk het toernooi winnen, door in de finale de Duitse titelverdediger Tomas Seyler te verslaan.

Uiteraard weer een geweldig resultaat voor Martin, zeker nu er ook weer flinke punten zijn gepakt voor de Wereldranglijst en voor de Zuiderduin Masters ranking. Ook John maakt veel progressie in het circuit, zeker in vergelijking met de afgelopen jaren toen het wat minder ging met hem. John pakte overigens ook punten voor de Wereldranglijst. Beide heren staan geconcentreerd maar ontspannen aan de baan en dit komt mede door de goede sfeer die er hangt in het FDOT-team (Martin, John en Marco).

Volgende week vertrekken de jongens naar Veldhoven voor de Dutch Open. Kijken of er daar ook weer de nodige resultaten geboekt kunnen worden.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten