dinsdag 5 februari 2013

Dutch Open Doolhof, FDOT weinig succesvol!!!


Afgelopen weekend was het dan zover, de Dutch Open!!!! Het grootste en gezelligste darttoernooi van de wereld werd ook dit jaar weer in de NH Koningshof te Veldhoven gehouden. Dit hotel-conferentiecentrum is werkelijk waar een groot doolhof en in de vroege uurtjes werd het dan ook moeilijk om je kamer te vinden. Al met al is en blijft dit het gezelligste toernooi wat er bestaat en werd er dan ook weer flink gefeest door de darters. Marco hoort langzaam aan tot de inventaris van de Dutch Open en diende dan ook op vrijdag en zondag als mastercaller bij de diverse finales.

Op vrijdag werd het koppeltoernooi gespeeld en zagen we Sander samen met Ben Naaktgeboren verrassend Tom Grevink en Eelco Essers verslaan in de eerste ronde. In de tweede ronde speelde ze ook sterk tegen Joey ten Berge en Mike Zuydwijk, maar werden ze toch in de beslissende laatste leg verslagen door de Hagenaars.

Martin en Remco Schilperoord deden het vele malen beter. Ze wonnen hun bordfinale en moesten het bij de laatste 32 opnemen tegen de Engelsen Brian Dawson en Michael Waterworth. Ook nu stonden Martin en Remco sterk te gooien en wonnen met 3-1. Hierna werden de jongens verwacht op de tv-banen, waar ze het op moesten nemen tegen Gary Robson en James Wilson. De beide Engelsen lieten duidelijk zien dat ze het spelen voor publiek vaker hadden gedaan en dat was dan ook het grote verschil tussen beide koppels. Martin en Remco verloren de partij met 3-1 en behaalde dus een gedeelde negende plaats in het koppeltoernooi. Robson en Wilson zouden uiteindelijk het toernooi winnen, door in de finale Rick Hofstra en Dennie Bos te verslaan.

Op zaterdag begon het singletoernooi en dit werd uiteindelijk een weinig succesvol toernooi voor de FDOT-spelers. Sander wist zijn eerste wedstrijd met 3-0 te winnen, maar kreeg in de tweede ronde zelf een whitewash te verwerken. Voor Martin ging het niet veel beter, de eerste wedstrijd werd gewonnen van een Zweed, maar in zijn wedstrijd liep het totaal niet. De onbekende Harm Kuijpers wist Martin te verslaan met 3-2 en eindigde het toernooi in een desceptie voor de Bommelaar. Het was ditmaal gewoon niet goed genoeg en zal er weer gekeken moeten worden naar het volgende toernooi op de kalender.

Zaterdag 16 februari wordt het Deltarent Open Den Bommel gehouden in de Bommelstee in Den Bommel en in maart zal er deelgenomen worden aan de Mariflex Open in Vlaardingen.


Dutch Open 2013
Op de foto vlnr: Sharon Mitchell, Jos de Jager, Remco Schilperoord, Scott Waites, Mike Obiku (barman), Cretienne Godschalk, John Lokken, James Wilson, Jo Sibley, Martin Jongejan, Marco Meijer, Astrid Cleijsen, Nick Rolls, Piet Nootenboom, Arjan Brussaard, een onbekende Engelsman en Scott Mitchell.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten