dinsdag 6 augustus 2013

Succesvol Open België voor FDOT

 

Afgelopen zondag vertrok het FDOT-team richting Ranst voor het Open België. De aanvangstijden waren bekend, dus iedereen wist waar hij aan toe was op deze dag. Er waren iets meer dan 450 deelnemers en werden er 32 schema's gemaakt, met 32 geplaatste spelers. Dus je moest ten alle tijden iemand (mocht diegenen nog niet zijn uitgeschakeld) van de top 32 verslaan voordat je je bij de laatste 32 kon nestelen. Voor het eerst dit seizoen was het gehele FDOT team aanwezig, te weten Martin Jongejan, John Lokken, Raymond van den Ende, Roy Moerenhout en Sander van Oostenbrugge. Aangevuld met FDOT gastspeler Remco Schilperoord, Marco Meijer (begeleider), Paul van den Ende (begeleider) en Leonard Veringmeier (supporter).

Voor Martin Jongejan was het misschien wel één van de belangrijkste toernooien van het seizoen, dit omdat dit het op een na laatste toernooi was om punten te pakken voor de Zuiderduin Masters. Martin zat in het schema bij Scott Mitchell, maar moest in zijn eerste ronde spelen tegen Roy Gokoel uit Rotterdam. Gokoel staat al jaren bekend als één van de betere spelers uit de regio en dus wachtte Martin een zware partij. Het bleek een ware kraker die pas in de laatste leg beslist werd door Martin, 4-3. In de tweede ronde en derde ronde liet Martin weer goed spel zien en werden een Belg en Raymond van der Hoeven verslagen. In de bordfinale (laatste 64) wachtte de altijd vriendelijke Engelsman Scott Mitchell. Mitchell stond meerdere malen op de Lakeside World Championships en dus wachtte er een zware uitdaging voor Jongejan. Martin speelde werkelijk waar een bere partij en wist deze van hoog niveau zijnde partij te winnen met 4-2. Bij de laatste 32 wachtte de altijd lastige Bas van Elk. Van Elk laat de laatste jaren zien een gevaarlijke tegenstander te zijn en werd dan ook totaal niet onderschat door Jongejan. Helaas kon Martin zijn niveau van de voorgaande rondes niet vasthouden en moest hij capituleren in deze ronde, 2-4. Toch weer een nette prestatie en werden er 14 punten binnengehaald.

Raymond van den Ende en Remco Schilperoord kenden ook beiden een sterke dag en werden bij de laatste 64 uitgeschakeld door respectievelijk: James Wilson en Mick Connerton. Beiden laten nog maar eens zien in goede vorm te zijn en hopelijk borduren zie hierop verder richting het seizoen 2013-2014, die na het Open Antwerpen van start gaat. Deze dag werden er in ieder geval nog 12 puntjes toegevoegd aan het huidige seizoen. John Lokken en Roy Moerenhout speelde ook zeker geen onverdienstelijk toernooi, beide werden een ronde voor de punten uitgeschakeld. Bij de laatste 128 kwamen ze net te kort op Denny Bink en Jisse de Boer. Voor Sander van Oostenbrugge hield het toernooi op in de eerste ronde, waar hij verloor van Johnny Lee.

Het volgende toernooi waar er weer punten te behalen zijn is het Open Antwerpen op zondag 18 augustus. De dag daarvoor zal het FDOT-team ook nog deelnemen aan het Open Zeeland, die gespeeld wordt in Goes.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten