dinsdag 20 augustus 2013

Gezellig Open Zeeland, teleurstellend Open Antwerpen

 
Voordat we het goede nieuws kregen te horen over de Winmau World Masters, nam het team deel aan twee grote toernooien afgelopen weekend, te weten het Open Zeeland en het Open Antwerpen. 

Op zaterdag vertrokken Martin Jongejan, John Lokken, Marco Meijer, gastspeler Bastiaan Gelderblom en onze liefdevolle supporter Willeke Jongejan richting Goes voor het Open Zeeland. Daar aangekomen zagen we een mooie lokatie met een sterk deelnemersveld. Marco zou als mastercaller fungeren op de diverse finales, welke hij weer uitstekend leidde.

Martin Jongejan kende een lastig begin van het toernooi en moest in zijn groepfase zelfs een nederlaag incasseren, maar wist toch tweede te worden in de poule en kwalificeerde zich zo voor de laatste 128 van het toernooi. Deze wedstrijd werd met goed spel gewonnen en bij de laatste 64 werd ook Bjorn Fransen verslagen. Bij de laatste 32 aangekomen kreeg Martin Jongejan wel degelijk de kans tegen Engelsman Dave George, maar na een bloedstollende wedstrijd werd Jongejan met 3-4 verslagen door George.
John Lokken had zich ook gekwalificeerd door tweede te worden in de poule en speelde een uitermate sterk toernooi. De wedstrijd bij de laatste 128 werd vrij eenvoudig gewonnen en ook de wedstrijd tegen Jelger Tuinstra bij de laatste 64 werd met 3-0 gewonnen door Lokken. Bij de laatste 32 kreeg Lokken het zwaarder in zijn wedstrijd tegen de altijd sympathieke Zeeuw Pascal Swart. De Zeeuwen stonden dan ook massaal achter hun Zeeuw en dat was dan ook te horen. De wedstrijd ging in hoog niveau gelijk op en was de beslissende leg nodig om te bepalen wie er zou winnen. Ondertussen waren ook de supporters van Lokken aanwezig en ging het hard tegen hard. Swart kreeg een matchdart, maar toch was het Lokken die de wedstrijd wist te winnen met 4-3. Bij de laatste 16 ging het kaarsje uit voor Lokken in zijn wedstrijd tegen de Fries Danny Noppert. De energie vloeide uit het lijf van Lokken en moest genoegen nemen met een whitewash, 0-4.
Het toernooi werd overigens gewonnen door Jan Dekker, die in de finale te sterk was voor Danny Noppert. Bij de dames was het wederom Aileen de Graaf die wist te winnen, dit door de Belgische Patricia de Peuter te verslaan.
Op zondagochtendvroeg vertrokken Martin Jongejan, John Lokken, Roy Moerenhout, Sander van Oostenbrugge en Marco Meijer richting de Royal Yacht Club Antwerp om daar deel te nemen aan het Open Antwerpen.
Marco Meijer was ook nu weer mastercaller van dit organisatorisch sterke toernooi. Voor Meijer dus wel de finales, voor de anderen jongens was het eigenlijk een dramatische dag. Voor Martin Jongejan was het D-day om punten te halen, maar moest genoegen nemen met een nederlaag in de tweede ronde tegen z'n Letse koppelmaat Madars Razma, 3-4. We kunnen hoog en laag springen, maar ze vielen deze dag gewoon niet en is het nu toch echt afwachten of hij in aanmerking komt voor een wildcard voor de Zuiderduin Masters. Het gehele seizoen heeft hij bij de beste op de ranglijst gestaan, maar mede omdat hij twee meetellende toernooien (Open Frankrijk en Open Schotland) gemist heeft is het nu dus afwachten of de organisatie voor Jongejan kiest.
Voor de anderen jongens was de eerste ronde het eindstation, ook bij hun vielen de scores gewoon niet.
Al met al was dit eerste internationale seizoen een groot succes voor het FDOT-team. We bedanken dan ook de sponsors Kitvoegen.nl, Deltarent, Dartshop Kattestaart en Klussenbedrijf John Lokken, en natuurlijk degene die ons gesteund en gesupport hebben dit jaar.
Over twee weken beginnen we met het tweede seizoen, dan zal er afgereisd worden naar Brey-Dunes voor het Open Frankrijk. Meer informatie daarover volgt nog.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten